استاد حوزه و دانشگاه گفت: خداوند مسئله «امامت» را برای جلوگیری از تفرقه در میان مسلمانان قرار داد اما برخیها از توحید و امامت بزرگترین تفرقه را ساختند.
ماموستا جمال کریمی گفت: این که پیامبر(صلى الله علیه وآله) حضرت علی (ع)، حضرت زهرا (س)، امام حسن (ع) و امام حسین (ع) را براى مباهله که موضع حسّاسى است آورد، خود دلالت بر افضلیت اهل بیت (ع) دارد.
ماموستا هاشم نوری گفت: امام جمعه اهل سنت شهرستان قروه گفت: آنچه که از روز مباهله عبرت آموز است آنست که رسول خدا (ص) حقانیت خویش و رسالتش را با عزم و اراده قاطع بیان می کند، و این جریان حقانیت اسلام و منزلت اهل بیت مطهر رسول خدا (ص) را به روشنی آشکار ساخت.
ماموستا عبدالسلام محمدی با بیان اینکه اجلاس منطقه ای وحدت کردستان یک اعتبار برای استان بود، عنوان کرد: امروزه وحدت اسلامی از ضرورتهای جامعه اسلامی بوده و کسانیکه به نام مذهب به مقدسات اهلسنت واهل تشیع اهانت میکنند به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی(دام عزه) مزدور دشمن و دشمن اسلام هستند فلذا ما وظیفه داریم منویات این بزرگوار را نصب العین قرار دهیم....
ماموستا فایق رستمی عنوان کرد: ایران اسلامی امروز دست صلح و دوستی، اخوت و برادری به سمت تمام امت های اسلامی دراز کرده است و مرکزی برای دعوت به وحدت همه مسلمانان مبدّل شده است.
ماموستا مصطفی شیرزادی با بیان اینکه برگزاری اجلاس وحدت اسلامی نقشه های تفرقه انگیزانه دشمنان را پوچ می کند، عنوان کرد: دشمنان اسلام در کمین نشسته اند تا با کوچکترین نفوذ میان مسلمانان شکاف ایجاد کرده و در بین اقوام و مذاهب تفرقه ایجاد کنند.
ماموستا عرفان رشید شریف عنوان کرد: هیچ شکی نیست که اسلام دین همزیستی و نزدیک کننده همه انسان ها به منظور پیشرفت افراد جامعه و تعلیم و تربیت آنان براساس مفاهیم برادری و کنار گذاشتن کینه و نفرت و پراکندگی و فاصله گرفتن از همدیگر است.
ملا قادر قادری با بیان اینکه برخورد متواضعانه رهبر انقلاب اسلامی با اهل سنت نمود بارز وحدت است، عنوان کرد: آنهایی که تفرقه ایجادمی کنند از ما نیستند و از دشمنان و تفرقه افکنان هستند.
وزیر خارجه عنوان کرد: وحدت شیعه و سنی همواره جزو تاکیدات مهم حضرت امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده و دشمنان سالهاست که وحدت ما را مورد انواع هدفهای خود قرار داده اند.
استاندار کردستان گفت: استان کردستان از اوایل انقلاب اسلامی همواره مورد طمع بدخواهان و مزدورانی بود که وحدت و برادری را در این امت اسلامی بر نمیتابیدند و دنبال این بودند که تفرقه را به جای وحدت در این نقطه پرظرفیت که خاستگاه علما و اندیشمندان بزرگی بوده، ترویج کنند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار داشت: اجلاس منطقه ای وحدت برای اولین بار در کردستان برگزار می شود چرا که کردستان همواره الگوی مناسب برای وحدت اسلامی و همزیستی اقوام و ادیان مختلف بوده است.
«مولی» چه از دیدگاه اهل سنت به معنای دوستی وحب حضرت علی (ع) باشد و چه از دیدگاه اهل تشیع به معنای ولایت وسرپرستی آن حضرت، بیانگر جایگاه والا وعظمت بی بدیل امام علی(ع) است.
عضو مجلس خبرگان رهبری، بیان کرد: مسئله غدیر در تمام مذاهب اسلامی ذکر شده است؛ مسئله دوستی و مودت به اهل بیت(ع) در تمام فرق مورد اهمیت واقع شده است فلذا امت اسلامی می توانند با محبت اهل بیت(ع) وحدت خود را حفظ نمایند و آن را تحکیم بخشند.